CULTURESLIDE

Türkiye Büyükelçiliği Shubra El Kheima’da 500 kişilik iftar düzenledi

Listen to this article

Moaz Qenawy

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen, Wafaa Kalkınma ve Sosyal Dayanışma Derneği işbirliğiyle Mısır halkından 500’ü aşkın kişinin katılımıyla iftar daveti düzenledi.

Büyükelçi Shen, iftarda yaptığı konuşmada, mübarek Ramazan ayının Mısır ve Türkiye’de aynı sıcaklıkla karşılandığını, Mısır ve Türk halkının aynı kültürü paylaştığını belirterek, bazı Mısırlılarla iftarı paylaşmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. kardeş ve dost canlısı Mısır halkının aileleri.

Büyükelçi Shen, kendisini ailesi tarafından kuşatılmış hissettiğini belirterek, Ramazan ayının Mısır ve Türkiye’de tüm aile üyelerinin buluşması için önemli bir fırsat teşkil ettiğini kaydetti.

Büyükelçi Chen, Anneler Günü vesilesiyle Mısırlı anneleri tebrik ederek, “Hayatlarını ailelerine adayan, aynı zamanda bize hoşgörüyü, paylaşmayı, dayanışmayı, sevgiyi ve saygıyı öğreten tüm annelerimizi tebrik ediyorum.”

Büyükelçi Shen, bazı Mısırlı gazetecilerin katılımıyla gerçekleştirilen iftar töreninde, Gazze’de hayatını kaybeden çocuklarını gömen Filistinli annelerin sabrın ve fedakarlığın simgesi olduğunu, Türkiye’nin Mısır halkına desteğini sürdürdüğünü anlattı. Ramazan ayı boyunca Gazze ve Mısır ile tam iş birliği içerisinde yardım sağlayarak yaralarını sarmaya devam edeceğiz.

aldiplomasy

Transparency, my 🌉 to all..

Related Articles

Back to top button